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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  04/03/2011
Data da última atualização:  27/10/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BUDZINSKI, I. G. F.; PEREIRA, L. F. P.; SERA, T.; VIEIRA, L. G. E.
Afiliação:  IAPAR; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; IAPAR; IAPAR.
Título:  In silico characterization and transcription analysis of two alpha-expansins isoforms in Coffea arabica L.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The development and maturation of coffee fruit reflects on grain size, cup quality and consequently better prices for the coffee produced. It is characterized by intense cell division, elongation and softening of cell walls in different fruit tissues. Those processes are related with the action of different proteins, including expansins. The objective of this work was to identify α-expansins genes expressed during coffee fruit development and maturation. Through in silico analysis in the Brazilian Coffee Genome Project database we selected two α-expansins genes present in fruit cDNA libraries. We observed that both isoforms (CaEXPA1 and CaEXPA2) have signal peptide and specific N- terminal and C-terminal domains for expansins proteins. To study gene expression, we collected tissues (root, plagiotropic shoots, leaf, bud flower and flower) from C. arabica cv. IAPAR-59 and fruits from both cv. IAPAR-59 and cv. IAPAR-59 Graúdo (a genotype with larger fruit/grain size). Fruits were monthly collected after flowering. The transcripts of coffee CaEXPA1 and CaEXPA2 were observed at different coffee tissues and at different fruit ripening stages, indicating spatial and temporal differences on both isoforms transcription pattern. CaEXPA1 was mainly expressed during the early stages of fruit development and at the end of the fruit ripening period. On the other hand, CaEXPA2 was only expressed in the last steps of fruit ripening.
Palavras-Chave:  Coffea arabica L.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29107/1/In-silico-characterization.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  09/01/2008
Data da última atualização:  12/03/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  LIMA, G. J. M. M. de.
Afiliação:  Gustavo Julio Mello Monteiro de Lima, Embrapa Suínos e Aves.
Título:  Nutrição de suínos: ferramenta para reduzir a poluição causada pelos dejetos e aumentar a lucratividade do negócio.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNACIONAL SOBRE NUTRIÇÃO ANIMAL E ALIMENTOS SEGUROS, 1., 2007, Campinas. Anais. Campinas: Colégio Brasileiro de Nutrição Animal, 2007.
Páginas:  p. 121-144.
Idioma:  Português
Notas:  Projeto n. 10.03.21.014-02
Palavras-Chave:  Dejetos; Suínos.
Thesagro:  Poluição.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA16720 - 1UPCPL - --636.0852C749a
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